Emekli zammı için yeni talimat geldi.

Toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Toplantıların sona ermesi sonrası hakem heyeti 2024 yılı için yüzde 15+10’luk maaş zammı kararı verdi ve kamu kesiminin masaya getirdiği teklifi onayladı. Zamdan sonra gözler, gelecek ay emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Masaya emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili farklı formüller geldi.

Konu ile ilgili gelen talimat sonrası MAliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı hızlı bir çalışma başlattı.

EMEKLİYE 3. İKRAMİYE GÜNDEMDE

Emeklilere Ekim ayında ara zam konuşulurken şimdi de ek bir ikramiye verilmesinin gündemde olduğu öğrenildi. Bilindiği üzere 17 milyon emekli, her dini bayramda ikramiye alıyor.

Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem bugün kaleme aldığı yazısında, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 3. bir ikramiyenin verilebileceği bildirildi. Bu konuda Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının hazırlık yaptığı bildirildi.

ERDOĞAN MÜJDE VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay yaptığı açıklamada meclis açılır açılmaz emekli maaş zammının gündeme getirileceğini söylemişti. 1 ay sonra meclis açılınca emekli zammı gündeme gelecek.

TEK SEFER ÖDENECEK

3. ikramiyenin ise bu çalışmadan ayrı olarak düşünüldüğü belirtildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere Cumhuriyet İkramiyesi verilmesi düşünülüyor. Ödemenin sadece bu sene tek sefer ödenmesi bekleniyor. İlk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve uzlaşı sağlandığı belirtildi.

Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Açıklamanın gelecek günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmesi bekleniyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ