JPMorgan’dan kritik dolar TL yorumu: 1 doların adil değeri 35.7 TL

Dolar TL hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada JPMorgan, dolar TL’de adil değerin ne olduğunu kamuoyuna duyurdu.

JPMorgan analisti Anezka Christovova’nın imzası ile yayınlanan değerlendirmeye baktığımızda doların ucuz olduğu, adil değerin henüz gelmediği bildirildi.

Yapılan açıklamada ilave devalüsyona gerek olmadığı, yetkililerin rezerv kaybetmeden döviz kurunu sabit tutabileceğine yer verildi.

Christovova yaptığı açıklamada “Bu nedenle yetkililerin rekabetçilik kaygılarından ziyade enflasyonla mücadele sürecine yardımcı olmak için lira istikrarına öncelik verebileceğine inanıyoruz” dedi.

Yeni ekonomi yönetiminw övgülerde bulunan JPMorgan analistleri, döviz rezervlerinin büyümesinden ödün verilmediğini ve bu şekilde TL’nin genel olarak istikrarlı tutulduğuna yer verildi.

Değerlendirmeye baktığımızda, “Bizce bu durum muhtemelen TL’nin geniş gelişen piyasalardaki döviz koşullarını yansıtması ve TL’deki değer kaybının hızının eurodaki düşüşle tamamen paralel gitmesi yönündeki bir isteği yansıtıyor. Negatif bir risk ortamında, TL’nin görece güç bazında öncelikli olarak daha iyi performans göstermesi muhtemel” denildiği görülüyor.

TL cinsi tahvillerin ucuz olması için daha fazla düzeltme olması gerektiğini bildiren analistler, TL’nin yüzde 26.5 ile 28.5 seviyesinde adil değeri olduğunu ve 35.7 TL olması gerektiğini söyledi.

DOLAR NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 27.60 TL seviyesine kadar çıktı.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ