Seçim de olmasa belediyeler alım yapmayacak: 40 ilde KPSS’siz 3659 işçi alımı başvurusu başladı.

Seçimler yaklaştıkça belediyeler art arda ilan yayınlamaya başladı. İŞKUR kurum dışı kamu işçisi alımı ilanları kısmından yayınlanan son dakika açıklamasında birçok belediye bünyesine kamu işçisi alımı yapılacağına yer verildi.
HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Personel alımına baktığımızda kadroların çok sayıda olduğu görüldü. Güvenlik görevlisi, sekreter, temizlik personeli, büro işçisi, çağrı merkezi personeli, şoför, operatör, tekniker, teknisyen, sağlıkçı, yardımcı personel, destek personeli, mühendis, mimar ve daha birçok kadroya işçi ve personel alımları yapılacak.

KİMLER İLANA BAŞVURABİLİR?

İlana başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

-Türk vatandaşı olmak,

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

-Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

-Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.
HANGİ İLLERE ALIM YAPILIYOR?

Personel alımının yapıldığı iller İşKUR resmi sayfasından açıklandı. İstanbul’a 1500, İzmir’e 500, Muğla’ya 330, Eskişehir’e 100’den fazla olmak üzere Türkiye genelinde 40 şehre 3659 işçi alınıyor. Alım yapılan illerin listesi şu şekilde:

Çanakkale
İstanbul
Denizli
Erzurum
Kayseri

Antalya
Kocaeli
Aydın
Erzincan
İzmir

Manisa
Giresun
Karabük
Bursa
Muğla

Eskişehir
Afyon
Kocaeli
Bolu
Ağrı

Kırklareli
Van
Hatay
Aydın
Ankara

Sakarya
Adana
Çorum
Rize
Balıkesir

Sivas
Mersin
Rize
Şanlıurfa
Niğde

Ardahan
Çankırı
Kayseri
Konya
Gaziantep

BAŞVURU BİLGİLERİ

Yukarıda sayılan illerin personel ve işçi alımı ilanları İŞKUR resmi internet adresinden verildi. İlanlara “https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/” adresinden gidebileceksiniz. Burada her il için yayınlanan ilanın metnine yer verilmiştir.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ