SGK: 50 bin emekli bayramdan sonra maaş alamayacak.

Tüm emekliler Temmuz ayında yapılacak maaş zammını beklemeye devam ederken SGK’dan bir son dakika açıklaması geldi ve kurum, bayramdan sonra 50 bin emeklinin maaşlarnın hesaplarına yatırılmayacağını bildirdi

Emekli maaşları kesilenlerin şikayetlerinin artması sonrası bir açıklama yapan SGK, yaklaşık olarak 50 bin emeklinin tespit edildiğini ve bu kişilerin emekli maaşlarının kesildiğini bildirdi.

NEDENİ AÇIKLANDI
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınan karar sonrası geçmişte usulsüz şekilde emeklilik hakkı elde edenlerin dosyaları inceleme altına alındı. SGK müfettişleri tarafından yapılan denetimler sonrası emeklilik için usulsüzlük yaptıkları tespit edilen emeklilerin maaşlarının kesileceği ve haklarnda hukuki süreçlerin başlatılacağı bildirildi.

Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde toplamda 50 binden fazla emeklinin usulsüz şekilde emekli olduğu ortaya çıktı. Tespit edilen bu emeklilerin maaşları kesilecek ve haklarında hukuki süreç başlatılacak.

Sahte şekilde emekli olanlarda başı sahte sigortalılar çekiyor. Emeklilik prim gün sayısının tamamlanması için vatandaşlar, herhangi bir işte çalışmadıkları halde kendilerini çalışıyormuş gibi göstererek prim ödüyor ve sisteme kayıtlarını oluşturuyor. Bu şekilde emekli olan binlerce kişi tespit edildi.

Bu şekidle belirlenen emekliler için yasal işlem başlatılırken ilk olarak emeklilerin maaşları kesiliyor. Daha sonra da o zamana kadar ödenen tüm maaş ve ikramiyeler ile sağlık kuruluşlarnda yapılan işlemlerin ödemeleri yasal faizi ile birlikte geri isteniyor.

Uzun süredir emekli olanlar ve maaş alanlardan 500 bin lirraya kadar geri ödeme istenebiliyor.

Eğer bu para 30 gün içinde ödenmezse haklarında yasal işlem başlatılıyor ve icra yolu ile para tahsil ediliyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ