Asgari ücrete ek zam için son dakika açıklaması: Cumhurbaşkanının sürpriz bir zam kararı alabileceği bildirildi. İşte masadaki rakam.
Asgari ücrete ek zam ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Gelen açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz bir zam kararı alabileceği öğrenildi. 17 bin 2 lira olan asgari ücretin artırılması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zamda kapıları kapatmıştı. Bugün CHP ile Mehmet Şimşek arasında yapılan görüşmeden sonra da asgari ücrete ek zam için kapılar kapatıldı.

Gelen bu açıklama asgari ücretlileri üzerken bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada yüzde 75’lere kadar enflasyon rakamları karşısında hükümetin kayıtsız kalmayacağı bildirilirken asgari ücrete zam yapılabileceği bildirildi.

FLAŞ AÇIKLAMA: ERDOĞAN ZAM KARARI ALABİLİR
Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılacağı bildirilirken yapılacak zam oranının enflasyon rakamları ile doğru orantılı olmayacağı bildirildi.

İlk 6 ayın açıklanan enflasyonu yüzde 25 oranında olması bekleniyor. Bu oranda bir zammın gündeme gelmeyeceği bildirildi.

Kulislede asgari ücret için bir iyileştirme zammı olabileceği, yüzde 15’lik yapılaacak zamla 17 bin 2 lira olan asgari ücretin 19 bin 552 liraya çıkarılabileceği bildirildi. Sizce ek zamla bu rakam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?
Asgari ücrete ara zam kararı alınması durumunda bu hafta açıklama gelmesi gerekiyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ