Bakan ve vekil maaşlarına Temmuz’da zam.
Asgari ücrete ve birçok emekliye zam çıkmayacağı kesinleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son açıklamada Temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir zam olmayacağını söylerken emeklilere de sadece enflasyon zammı yapılacağı açıklandı. Emeklilere sadece enflasyon zammı yapılacak olması 1.5 milyon civarında emeklinin hiç zam almayacağı anlamına geliyor. Kök maaşa gelecek zam sonrası birçok emekli 10 bin lira almaya devam edecek. Bu emeklilere ise gıda ve fatura yardımı yapılacağı açıklandı.

Vekillere her 6 ayda bir zam: İşte Temmuz 2024 vekil maaşı
Bilindiği üzere her 6 ayda bir memur maaş zammı kadar milletvekili ve bakan maaşlarına zam geliyor. Temmuz ayında memurlara yüzde 20.3 civarında bir maaş zammı beklenirken bu oranda vekil ve bakan maaşları da artacak.

Gelecek zam ile birlikte 144 bin 362 lira olan Bakan maaşı 173 bin 667 liraya çıkacak ve yaklaşık olarak 10 asgari ücret edecek.

110 bin lira alan milletvekilleri de yüzde 20.3 civarında bir maaş zammı alacak. Gelecek zam ile birlikte vekil maaşı 22 bin 330 lira artacak ve yeni vekil maaşı 130 bin 300 lira olacak.

3 Temmuz günü açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emekli maaş zamları netleşmiş olacak. Zamdan haberdar olmak için takipte kalın.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ