Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Emekli banka promosyonları 20 bin liraya çıkıyor.
Cumhurbaşkanlığı tarafından emekliler için yeni bir internet sitesi hazırlandı. Emekliler.gov.tr adı ile açılan internet sitesine baktığımızda emeklilere sağlanan destekler, hangi ilde, hangi kamu kurumunun ne destek verdiği konularına detaylı bilgi verildiği görülüyor.

Açıklanan desteğe baktığımızda promosyon ödemeleri ile ilgili gelen açıklama dikkatleri çekti.

En düşük 8 bin lira
Emeklilere ödenen en düşük promosyon tutarı 8 bin lira olarak açıklandı. Promosyon veren bankalar ise şu şekilde açıklandı:

1. Akbank T.A.Ş.

2. Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.

3. Denizbank A.Ş.

4. Fibabanka A.Ş.

5. ICBC Turkey Bank A.Ş.

6. ING Bank A.Ş.

7. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

8. Odea Bank A.Ş.

9. QNB Finansbank A.Ş.

10. Şekerbank T.A.Ş.

11. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

12. Turkish Bank A.Ş.

13. Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

14. Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

15. Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

16. Türkiye Halk Bankası A.Ş.

17. Türkiye İş Bankası A.Ş.

18. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

19. Vakıf Katılım Bankası A.Ş.

20. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

21. Ziraat Katılım Bankası A.Ş.

En yüksek promosyon
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada promosyon ödemelerinin 2024 yılında güncellendiği ve en düşük 8 bin lira promosyon verildiği bildirildi. Bankaların 20 bin liraya kadar promosyon vereceğinin bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal güvenlik sistemimizde promosyon ödenmesine ilişkin kanuni bir zorunluluk bulunmamakla birlikte; emeklilerimiz için promosyon ödemesi yapılması ve bu konudaki taleplerin karşılanması için çalışmalar yürütülmektedir.

Bu çalışmalar sayesinde ilk defa 2017 yılında bankaların katkılarıyla emeklilerimize promosyon ödenmesine imkan sağlanmıştır. Türkiye yüzyılının emektarları için 2020, 2022 ve 2024 yılında promosyon tutarları arttırılmıştır.

Yürütülen çalışmalar sonucunda 2024 Emekliler Yılı kapsamında Türkiye yüzyılının emektarları için promosyon ödemeleri yaklaşık 2 katına çıkarılmış; 8 bin ila 12 bin lira arasında gerçekleşmiştir. Ölüm aylığı alan hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Belirlenen tutarlar asgari olup, bankalar rekabete açık bir şekilde en düşük promosyon tutarının üstünde promosyon ödemesi yapabilmekte ve bu tutarları 20.000 TL’lere çıkarabilmektedirler.

“Emekliler Yılı” kapsamında emeklilerimize öncelik tanımaya ve onları ayrıcalıklı kılmaya devam etmekteyiz”

Rakamlar güncellenecek
Son rakamlara baktığımızda promosyonun en fazla 18 bin lira olduğu görülüyor.
Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasına baktığımızda, “Belirlenen tutarlar asgari olup, bankalar rekabete açık bir şekilde en düşük promosyon tutarının üstünde promosyon ödemesi yapabilmekte ve bu tutarları 20.000 TL’lere çıkarabilmektedirler” denildiği görülüyor. Bu açıklamaya göre yakın zamanda bankaların promosyon rakamlarını Erdoğan’ın talimatı sonrası 20 bin liraya çıkaracağı görülüyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ