ÖSYM açıkladı: KPSS 2024/1 memur alımı tercihleri başlıyor.
2022 KPSS’ye giren ve geçerli bir puan alan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada KPSS 2024/1 memur alımı tercihlerine az süre kaldığı bildirilirken tercihlerin tarihlerine de net şekilde yer verildi.

KPSS tercihleri nedir?
Çift yıllarda yapılan KPSS’lerden her sene memur alımı tercihleri alınır. Kamu kurum ve kuruluşları birçok kadroda çalıştırmak üzere KPSS tercihleri ile memur alımı yapar. KPSS puanı ve mezuniyet ile sertifikaya göre adaylar memur kadrolarına tercih yapar. Adaylar mezuniyet ve özel şartları taşıması durumunda KPSS puan üstünlüğüne göre atanır.

Mülakat olmayacak
KPSS ile yapılan memur alımlarında adaylar herhangi bir mülakat aşamasına tabi tutulmayacak. KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar ÖSYM Başkanlığı tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Ataması yapılan adaylar, evrak teslimi ve güvenlik soruşturması sonrası görevine başlayacak.

En düşük maaş 38 bin lira
KPSS tercihleri ile ataması yapılacak personellerin en düşüğü 38 bin lira maaş alacak. Ortalama maaş ise 42 bin lira civarında olacak.

2 bin memur alımı bekleniyor
KPSS 2024/1 tercihleri ile kamuya 2 bin memur alımı yapılması bekleniyor. Siz hangi bölümden atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Ösym, KPSS tercih tarihlerini açıkladı
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada KPSS memur alımı tercih tarihlerine yer verildi. KPSS-2024/1: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme başvuruları 11 -18 Temmuz arasında alınacak.
Resim

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ