Adli Tıp Kurumu infaz koruma memuru alımı yapacak.
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı bir duyuru yayınladı ve 2024 yılı infaz koruma memuru alımı başvuru detaylarına yer verildi. Biz de İKM alımının başvurusuna dair bilgilere yer verdik. Peki İKM alımı başvurusu nasıl yapılacak?

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın resmi duyurusuna baktığımızda işe alınacak personellerin İstanbul’da ADli Tıp Kurumu Başkanlığı bünyesinde ikm, eski adı ile gardiyan kadrosunda istihdam edileceğine yer verildi. İlan başvuru ddetayları ise şu şekilde:

Başvuru genel şartları
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Son başvuru günü olan 11 Ağustos 2024 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)
Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

ç) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

e) Kamu haklarından mahrum olmamak,

f) Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

g) Arşiv araştırması olumlu olmak.

İKM alımında özel şartlar
İnfaz koruma memuru alımı özel şartları ise şu şekilde:

Cinsiyeti kadın olmak.
Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.
a) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 11.08.2024 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
b)160 cm. ‘den, kısa boylu olmamak,
c) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70- 17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)
ç) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl sağlığı bulunmamak, bedensel engelli olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak,
d) Yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışmaya herhangi bir engeli olmamak,
e) 7/24 saat esasına göre vardiyalı olarak kapalı ve açık alanlarda çalışmasına engel durumu olmamak,
f) Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

2022 KPSS’den en az 70 almış olmak.

Başvuru nasıl yapılacak?
İlan başvuruları 5 Ağustos’ta başlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ