Okullara temizlik görevlisi alımı 2024 2025 başvuru tarihi belli oldu.
Her sene okullara TYP kapsamında yapılan temizlik görevlisi alımında 2024 yılı ilanı için geri sayımda sona gelindi. Yapılan son dakika açıklamasında personel alımının başvurusunun ne zaman başlayacağına, başvuruların nasıl yapılacağına dair detaylara yer verildi.

TYP nedir, okullara alımlar nasıl oluyor?
Uzun adı toplum yararına programlar olan TYP, kamuda dönemlik ihtiyaç duyulan personel alımlarının yapıldığı sistemdir. Söz konusu sistem kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımı yapılır. Geçici olarak yapılan işçi alımına baktığımızda işçiler 3- 4,5 – 6 ya da ihtiyaca göre 9 aya kadar çalıştırılabilmektedir.

Çalıştıkları süre boyunca işçilere asgari ücret düzeyinde ödeme yapılır. Haftada 5 gün çalışan işçiler 2 gün tatil yaparlar.

Okullara en az 70-80 bin işçi alımı geliyor
Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre okullara en az 70-80 bin civarında temizlik görevlisi alımı yapılacağı öğrenildi. Mezuniyet şartı aranmadan, sınavsız alım olacak. KPSS’siz kura ile yapılacak işçi alımının başvurusu başladığında finans7 olarak paylaşacağız. Başvurular Ağustos ayının sonunda başlayacak ve işe alınan adaylar 2 Eylül’den itibaren okullarda görevlendirilecek.

Kura ile alım olacak
İşçi alımı kura çekimi ile yapılacak. Adaylar başvurusunu yaptıktan sonra 81 ilde kuraya tabi tutulacak ve ikamet şartına göre personel alımı yapılacak.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ