70 bin TL maaşla inşaat ustası aranıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra inşaat sektöründe ciddi bir hareketlilik başladı. Tüm ustaların deprem bölgesine gitmesi nedeniyle diğer tüm illerde inşaat ustası eksiği artarken çalışan ustalara en düşük 70 bin lira, en yüksek 150 bin lira verildiği bildirildi.

Ailelerin çocuklarını beyaz yaka olmaya yönlendirmesi, memur olmasını istemesi sonrası usta çırak ilişkisi hemen hemen hiç kalmadı. Bu nedenle kalıpçı, kule vinç operatörü, elektrik, sıva, su ve boya ustası gibi birçok meslekte ciddi eleman sorunu var.

Müteahhit Savaş Yükselyalçın yaptığı son dakika açıklamasında eleman sorununun yapı maliyetlerine de etki ettiğini söyledi ve şu anda ara eleman bulamadıklarını söyledi. Çok ciddi ihtiyaç olduğunu, inşaatlar arası transferlerin tıkandığı söylenirken Yükselyalçın, usta çırak ilişkisinin kalmadığını ve ara eleman sorununun kapatılamadığını söyledi.

Boyacı, kalıpçı, sucu ve sıvacı gibi teknik ara eleman sorunu olduğu, bu elemanlara ihtiyaç olduğu bildirildi.

Verilen maaş ile ihtiyaçlarını karşılamayamadıklarını söyleyen ustaların fazla para veren yerlere gittiğini, bunun da piyasayı yükselttiği bildirildi. Müteahhitler açıklamasında Filipinler, Hindistan ve Afrika’dan işçi getirilmesi gerektiğini söyledi.

En az 70 bin lira maaş
Boyacı, kalıpçı, sucu ve sıvacı ustası ve vinç operatörü ile inşaat ustalarına en az 70 bin lira maaş verildiği açıklandı.

Eleman sıkıntısı yaşadığını belirten şirketin resmi sayfası ve iş ilanları için iletişim bilgileri, “http://www.cega.com.tr/skygate-insaat.php” adresi üzerinden yayınlandı.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ