Son dakika: Yeni POMEM polis alımı yapılacak. Peki polis alımı ne zaman? Başvuru tarihleri nedir? Başvurular nasıl yapılacak?
EGM tarafından yapılan son dakika açıklamasında polis alımı paylaşımına yer verildi.

Polis Akademisi Başkanlığı resmi X hesabı üzerinden yapılan açıklamada polislerin teşkilata sayılması için gün sayıldığına yer verildi.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Artık sadece saatleri sayıyoruz…

Türk Polis Teşkilatımızın yeni kahramanları geliyor!”

Resim

Bu açıklamaya baktığımızda POMEM’lerde eğitim görenlerin yakın zamanda teşkilata katılacağı görülüyor. Yerlerine de yeni polis alımı yapılacak ve eğitime alınacaklar.

Pomem Polis Alımı Başvuru Şartları Açıklandı
Türkiye’nin dört bir yanından polislik mesleğine adım atmak isteyenler için Pomem (Polis Meslek Eğitim Merkezi) tarafından 2024 yılı için yeni alım ilanı bekleniyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Polis Akademisi tarafından yürütülen bu alım, polis adaylarına kariyerlerinde büyük bir fırsat sunuyor. Ancak başvuruda bulunacak kişilerin belirli şartları karşılaması gerekiyor.

Başvuru Şartları Neler?
Pomem polis alımı başvuru şartları arasında ilk olarak, adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Bunun yanı sıra, başvuracak kişilerin 18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşını aşmamış olmaları gerekiyor. Yüksekokul veya fakülte mezunu olan adaylar için başvuru yaşı 30.

Fiziksel yeterlilik de başvuru kriterleri arasında önemli bir yer tutuyor. Adayların sağlık raporuyla fiziksel ve psikolojik olarak polislik mesleğine uygun olduklarını belgelemeleri isteniyor. Ayrıca, başvuruda bulunan kişilerin Türk Ceza Kanunu çerçevesinde herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmaları, adli sicil kaydının temiz olması gerekiyor.
Eğitim ve Sınav Süreci
Pomem polis alımı için adaylar öncelikle yazılı sınav, mülakat ve fiziki yeterlilik testlerinden geçmek zorundalar. Yazılı sınavda genel kültür, genel yetenek ve polisiye bilgi alanlarında sorular yer alıyor. Bu sınavın ardından başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik testine ve mülakata tabi tutulacak. Fiziki yeterlilik testi, adayların kondisyon ve dayanıklılık seviyelerini ölçerken, mülakat süreci ise adayların kişisel ve profesyonel yeterliliklerini değerlendirecek.

Başvuru Tarihleri ve Diğer Detaylar
Başvuru tarihi henüz belli değil. Ancak sene sonuna doğru bir ilanın gelmesi bekleniyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ