Vergisini vermeyene şok. İfşa edilecekler.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu ve vergi yüzsüzleri listesinin yayınlanacağını söyledi.

Geçen hafta vergi rekortmenleri listesi açıklandı. Açıklanan listeye baktığımızda ilk sırada Selçuk Bayraktar’ın yer aldığı görülüyor. Rekor düzeyde vergi ödemesi yapan Bayraktar’ı babası Haluk Bayraktar takip etti. 3. sırada ise Koç geldi.

Vergi verenler listesinin açıklanmasından sonra sosyal medya üzerinde vergi yüzsüzlerinin de açıklanması için ciddi bir talep oluştu. Söz konusu talepte vergi verenler açıklanıyor peki vergiden kaçanlar, vergi vermeyenler neden açıklanmıyor dendi.

Bunun ardından Bakanlık harekete geçti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği talimat sonrası bir liste hazırlandı.
Hazırlanan listede yer alan isimlerin 5 milyon lira üzerinde vergi borcu ve cezası olduğu, bu kişilerin bu borçları ödemediği bildirildi.

Vergi yüzsüzleri olarak nitelendirilen bu isimlerle alakalı açıklama yapan Bakan Şimşek, onlara süre verdiğini söyledi. Bakan Şimşek açıklamasında, “Vergi borcunu eylül sonuna kadar ödemeyenlerin listesini milletimize açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ