KPSS POMEM ön lisans polislik başvuru puanı kaç? Taban puanı kaç?
Ön lisans KPSS sona erdi ve sınavdan çıkan adaylar ön lisans mezunu polis alımında KPSS taban puanının kaç olduğunu araştırmaya başladı. Peki ön lisans POMEM polislik başvuru şartları nedir? KPSS baraj puanı kaç?

2024 POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) ön lisans polis alımı başvuru şartları, polis olmak isteyen adaylar tarafından merakla takip ediliyor. POMEM’e başvurabilmek için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı aranır. Adayların, en az ön lisans mezunu olmaları ve 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) puanı da önemli bir kriterdir. Adayların, 2024 KPSS’den belirlenen taban puanı almış olmaları gerekiyor. Boy ve kilo oranları da POMEM başvurularında dikkate alınan bir diğer faktördür; erkek adayların en az 167 cm, kadın adayların ise en az 162 cm boyunda olmaları ve beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması şarttır.

Sağlık durumu, polislik mesleğini icra etmeye engel teşkil etmemelidir. Adayların, herhangi bir suçtan dolayı hapis cezası almamış ve güvenlik soruşturmasını başarıyla geçmiş olmaları da gerekmektedir. Tüm bu şartları taşıyan adaylar, POMEM başvurularını online olarak yapabilir ve polislik hayallerine bir adım daha yaklaşabilirler.

KPSS taban puanı kaç?
KPSS taban puanı 65’tir. Yeni dönem POMEM polis alımında ön lisans mezunu polis alımı KPSS taban puanı bu olacak ve alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakatlara alınacak. Sizce taban puan düşürülmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Pomem polis alımı ne zaman?
Yeni dönem POMEM polis alımı başvurusunun 2025 yılı başında başlaması bekleniyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ