Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Milli Eğitim Bakanlığı’na 120 bin temizlik personeli işçi alınacak.
Bugün Cumhurbaşkanlığı’nda OVP toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çalışma Bakanı, TYP yerine artık İUP kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı yapılacağını bildirirken Cumhurbaşkanlığı’nın 120 bin işçi alımı için izin verdiğini söyledi.

81 şehre alım yapılacak
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada 81 şehre işçi alımı yapılacağı bildirilirken her sene 60 bin civarında alım yapıldığı, bu sene ise 120 bin işçi alımı için kontenjan verildiği bildirildi. Söz konusu işçi alımına başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı aranmazken her aday kendi bulunduğu şehre başvuru yapabilecek.

18 yaşını geçen herkes başvurusunu yapabilecekken üniversiteli öğrencilerin de program kapsamında istihdam edileceğine yer verildi.

KPSS şartı yok, alımlar kura ile geçici
Söz konusu işçi alımında KPSS şartı aranmıyor. Alımlar kura ile geçici şekilde yapılıyor. Şimdiye kadar 83 binden fazla aday 120 bin işçi alımı için başvuru yaptı ki daha başvurular başlayalı 24 saat oldu.

İl il ayrı ayrı kura çekimi olacak. Her aday, başvuru yaptığı il, ilçe ve köyde başvuru yapanlarla kuraya girecek ve adaylar bu şekilde belirlenecek. Kura çekimi 9-10 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak.

Başvuru nasıl yapılıyor?
Başvurular internet üzerinden alınmaya başlandı. Biz de finans7 olarak adayların nasıl başvuru yapabileceğine dair detaylı bilgi verdik.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ