Bu sene emekli olacaklar daha fazla maaş alacak.
Bu sene emekli olacak kişileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıuklamada Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2025 yılında emekli olacak kişilerin maaşlarınını çok düşük olacağını söyledi.

Türkiye Gazetesi Yazarı ve Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş yaptığı açıklamada 2023 yılında verilen emeklilik dilekçesinin 2024 yılında verilen dilekçeye göre daha avantajlı olduğunu, 2024 yılında verilen emeklilik dilekçesinin ise 2025 yılında verilecek dilekçeye göre daha avantajlı olacağı bildirildi.

2024 ile 2025 yıllarının karşılaştırmasını yapan ve gelecek sene emekli olacak kişilerin ne kadar emekli maaşı alacağına dair değerlendirmede bulunan Karakaş, bu sene emekli olmanın gelecek sene emekli olmaya göre daha avantajlı olacağını söyledi. Henüz 4 aylık enflasyon verisi açıklanmadı. Bu verilerin de açıklanması ile 2024 yılı enflasyonu belli olacak.

OVP’ye göre yüzde 41.15 civarında beklenen enflasyonun yüzde 43 ciarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu nedenle bu sene emekli olacaklar, 2025 yılında emekli olacaklara göre en az yüzde 30’un üzerinde daha fazla maaş alacak. Karakaş açıklamasında hesaplamasına göre maaş farkının yüzde 31.8 ila yüzde 37 arasında olacak. SSK’lı ve Bağkurlu vatandaş, 1 ocak 2025 tarihinden sorna emeklilik dilekçesini verirse maaşı yüzde 30 daha düşük olacak. Bunun kabul edilemez bir fark olduğunu söyleyen Karakaş, bu oranların memurları etkilemediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ