Emekli maaşlarına Ocak zammı ne olacak?
Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak ayı zammı hakkında son dakika açıklaması geldi ve beklentiler paylaşıldı. Emekliler kök maaşa zam beklentisindeler. Peki emekli zammı ne kadar olacak?

Ocak ayında emeklilere yapılacak maaş zammı enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Şimdi en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira seviyesinde. Ancak milyonlarca emeklinin kök maaşı 10 bin lira seviyesinde. Ocak 2025’te gelecek zam kök maaşa olacak ve birçok emeklinin kök maaşı 11-12 bin lira civarında olacak. Yine 12 bin 500 almaya devam edecekler.

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre baktığımızda emekli maaşlarına yüzde 13.44 civarında bir zam bekleniyor. Bu zam ile birlikte 10 bin lira olan kök maaşı 11 bin 344 lira olacak ve yine 12 bin 500 liranın altında kalacak.

Ancak emekliler refah payı zammı bekliyor. Gelecek refah payı zammı ile birlikte en düşük emekli maaşının 13 bin liraya çıkması bekleniyor. Refah payının yanı sıra kök maaşı düşük kaldığı için düşük maaş alan emeklilere de düzenleme bekleniyor.

Hükümete yakın isimler en düşük emekli maaşının 15 bin liraya çıkarılacağını söylüyor. Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam ne zaman belli olacak?
Emekli zammı Ocak ayında belli olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ