Dar gelirliler için sosyal konut projeleri geliyor.
Dar gelirli vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira ve ev fiyatlarındaki yükselişin önüne sosyal konutlarla geçeceklerini söyledi. Dar gelirliler için gelecek yeni konutların başvuru bilgileri yazımızda.

Artvin Milletvekili Av. Uğur BAYRAKTUTAN tarafından bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Bakan Mehmet Şimşek’e şu sorular yöneltildi:

Son 5 yılda büyükşehirlerdeki ortalama kira bedellerini listeler misiniz? Yaşanan artışın gerekçeleri nelerdir?

161 bin TL maaş alan Erkan’ın yüksek kira bedelleir nedeniyle ev bulamadığı yerde asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımız bu ihtiyacını nasıl karşılayacaktır?

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın dile getirdiği üzere İstanbul’un Manhattan’dan pahalı olmasının sorumluları kimlerdir?

Bakan: Dar gelirliler için sosyal konutlar yapılacak
Bakan Şimşek söz konusu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Av. Uğur BAYRAKTUTAN, öncelikle şahsıma yönelik olarak Bakanlığımıza sunduğunuz yazılı soru önergeniz için teşekkür ederim.

2018 yılı Kasım ayında 475,07 olan “Gerçek kira” endeksi, 2023 yılı Kasım ayında 1.888,02 değerine ulaşmıştır. Bahsi geçen 5 yıllık dönemdeki artış oranı % 297,42 olmuştur.

Bununla birlikte, 2023 yılı Eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oram Ekim ayında yüzde 7,91’e. Kasım ayında yüzde 5,97’ye ve Aralık ayında yüzde 4,48’e gerilemiştir.

Ayrıca, orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır”
Bakan Şimşek’in bu açıklamasına baktığımızda dar gelirliler için Toki sosyal konut kampanyasının başlayacağını söyledi. Başvurular 2025 yılında başlayacak.

2+1 ve 3+1 evler yapılacak
Toki dar gelirliler için 3+1 ve 2+1 evler yapacak. Yapılacak evler, geliri düşük olan vatandaşlara uygun fiyata verilecek. Aylık taksit tutarlarının 2025 yılında 8 bin liradan başlaması bekleniyor. Sizce fiyatlar uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ