Fatih Portakal, asgari ücret zammıyla ilgili kulis bilgisini paylaştı.
Asgari ücret ile ilgili birçok kesim tarafından zam tahminleri gelmeye devam ediyor. Son olarak ünlü gazeteci Fatih Portakal da aldığı kulis bilgisini takipçileriyle paylaştı. Fatih Portakal, yaptığı açıklamada “Millet ayağa kalkar.” dedi. İşte detaylar…

Asgari Ücret Zammı
Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank, asgari ücret zam tahminini açıklamıştı. Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada, asgari ücrete yüzde 25 ile 30 arasında bir zam yapılacağı açıklanmıştı. Fatih Portakal da bu bilgilerin kulis bilgisi olabileceğini açıkladı.

Fatih Portakal Şu Cümleleri Kullandı:
“Eğer o oran verilecek olursa bu oranda bir zam yapılırsa millet gerçekten isyan eder. Onun da bir öngörüsü bu. Ancak bu öngörüyü oranı veren kurum mutlaka içeriden bir bilgi almıştır. Bizimle de birtakım analizlere dayanılarak paylaşılıyordur”

Fatih Portakal’ın Zam Tahmini:
“Ben asgari ücreti yüzde 60-65 civarında bekliyordum, refah payı olmadan. Alım gücünde 5 bin liralık kayıp var. 1 Şubatta ilk asgari ücret cebe girecek. Ama Deustche Bank dün yüzde 25-30 civarında beklediğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi? Muhtemelen bu oranı içeriden aldı, iktidar kesimini, işçi kesimini dinledi ve bir analiz yapıldı, enflasyon da dahil edilerek ve kulislerdeki bu oranı paylaştı. Yüzde 30 olsa 22 bin TL olacak ve bunu reva görüyorlar. 1 yıl boyunca da bu maaşı alacak. Gerçekleşecek enflasyonda yüzde 45’in altında olmayacak muhtemelen. En az yüzde 65-70 civarında yapılması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

İtiraz Edeceğiz!
Fatih Portakal, eğer bu zam oranında bir artış olursa milletin bunu kabul etmeyeceğini ve ayağa kalkacağını açıkladı. Fatih Portakal, cümlelerinin devamında ise “Milleti sefillere oynatıyorlar? Sefil olmak ister miyiz? İtiraz edeceğiz, çalışmaktan gelen üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olmalı?
Sizce asgari ücret yeni yılda en az ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ