2025 yılında maaşlar ne kadar olacak?
Birçok çalışan ve emekliler 2025 yılında ne kadar maaş zammı alacağını araştırmaya devam ediyor. Birçok kesim tarafından maaş zamlarıyla ilgili tahminler gelmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2024 yılı Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketini yayımladı. Yayınlanan anket sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,14’ten yüzde 44,11’e yükseldi. Bu nedenle zam tahminleri de değişti.

Bakan Işıkhan Asgari Ücret Hakkında Konuştu:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari ücret zammı için açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan “En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yeni Yılda Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
Merkez bankası’nın enflasyon tahminine göre, asgari ücrete yüzde 44,11 oranında zam uygulanması durumunda yeni asgari ücret 24.501,77 TL olması tahmin ediliyor.

Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak?
Memur ve emeklilere de bu oran üzerinden zam yapılması bekleniyor. Memur ve emeklilere yüzde 11,32 oranında zam yapılabilir. Bu zamla birlikte, 39 bin 177 TL olan en düşük memur maaşı 43 bin 600 TL, 17 bin 587 TL olan en düşük memur emeklisinin maaşı ise 19 bin 577 TL olacak.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise; ankete göre 6 aylık enflasyon farkı olarak yüzde 15.53 zam alacak.

Maaşlar Ne Kadar Olmalı?
Sizce yeni yılda; memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşları ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ