Asgari ücret ne kadar olacak?
Yıl sonuna az bir zaman kala, birçok asgari ücretle çalışan vatandaş; asgari ücrete gelecek olan zammı merak ediyor. Bu yıl ara zam alamayan asgari ücretliler, geçimlerini sağlamakta zorluk çekmeye devam ediyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Zam Tahminleri Gelmeye Devam Ediyor
Birçok kesim tarafından asgari ücret zam tahmini gelmeye devam ediyor. Özellikle ekonomistler, gazeteciler ve SGK uzmanları yeni asgari ücret zammıyla ilgili tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Son olarak SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret zam tahminini açıkladı.

Hayal Kırıklığı Olabilir!
Erdursun “Çalışanlarda 30 bin lira asgari ücret beklentisi var. Ancak asgari ücretin 30 bin lira olabilmesi için, asgari ücrete yüzde 70 oranında zam yapılması gerekir. Bu mümkün değil. Bunun konuşulması çalışanlar açısından bir umut ve sonrasında hayal kırıklığı olabilir. Ortalama asgari ücrete ben maksimum yüzde 25 ile 30 arasında zam yapılacağını düşünüyorum.” dedi.

Erdursun’un öngörüsü doğru çıkarsa 17 bin 2 lira olan asgari ücret yüzde 25 artırılırsa 21 bin 250 TL, yüzde 30 artırılırsa 22 bin 200 TL olur.

Sizce yeni yılda asgari ücret ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yazmayı unutmayın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ