Almanya turist vizesi nasıl alınır?
Almanya’ya gitmek isteyenler nasıl turist vizesi alabileceklerini araştırmaya başladı. Konu ile ilgili Finans7.com olarak bu yazımızda detaylara yer verdik.
ALMANYA’DA ÇALIŞMAK İSTEYENLERE MÜJDE
Almanya’dan gelen son dakika haberinde çalışma sisteminde önemli düzenleme yapılacağı bildirildi. Yapılacak düzenleme ile artık ülkeye turist vizesi ile geleceklerin, ülkede iş bulmaları durumunda kalabilecekleri bildirildi. Bu açıklama sonrası vatandaşlar, nasıl turist vizesi alacaklarını, Almanya’ya nasıl gidebileceklerini araştırmaya başladı.
Vize alabilmek için öncelikle pasaport almanız gerekmektedir. Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak pasaport almanız gerekmektedir. Daha sonra seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçilik ya da konsolosluğuna gitmeniz gerekmektedir. Buralara başvuru yaparak vize alabilirsiniz. Yalnızca turistik amaçlarla, 90 günden daha az süre ile yapılan seyahatleri içermektedir.
Vize başvurusunda bulunmak için gereken evraklar ise şu şekilde açıklandı:
Pasaport (Pasaportların 10 yıldan eski olmaması, 2 sayfasının boş olması ve dönüş tarihi itibarıyla en az 6 ay daha geçerliğinin bulunması gerekmektedir.)
Almanya vize başvuru formu
Çalışılan şirkete ait faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Belgesi fotokopisi (İşverenler ve esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları için geçerlidir.)
2 adet biyometrik fotoğraf (Biyometrik fotoğrafların en fazla son 3 ay içerisinde çekilmiş ve 3,5×4,5 cm ölçülerinde olması gerekmektedir. Aynı zamanda, fotoğrafların arka fonları beyaz olmak zorundadır.)
Seyahat Sağlık Sigortası
Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait bireysel ya da şirket banka hesap hareketlerinin kaşeli ve ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte temin edilmesi gerekmektedir.)
Konaklama bilgileri (Seyahat edeceklerin adres, telefon numarası gibi iletişim bilgilerinin yanı sıra uçak bileti ve Almanya’da konaklanacak otel rezervasyon bilgileri de vize başvurusunda gerekmektedir.)
Son 3 aya ait maaş bordrosu (Sigortalı çalışanlar maaş bordrolarını ıslak imzalı ve kaşeli almak zorundadır.)
Varsa tapu, kira kontratı, araç ruhsatı ve kredi kartı fotokopileri
Çalışılan şirkete ait imza sirküleri
Son 3 aya ait faaliyet belgesi (Yalnızca işverenler için geçerli)
Şirket antetli kağıdına yazılı, seyahat amacı ve gidiş-dönüş tarihlerini belirten kaşeli ve ıslak imzalı dilekçe
SGK dökümü (Sigortalı çalışanlar için geçerli)
Nüfus müdürlüğünden ya da e-devletten alınmış tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Varsa belediyeden onaylı davet mektubu
Sponsor dilekçesi (Öğrenciler ve işsizler ile yeterli geliri bulunmayan çalışanlar ya da şirket sahipleri için gerekmektedir.)
BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?
Yapılan son dakika açıklamasında başvuruların yapılacağı başkonsolosluklar ve büyükelçiliklerin adreslerine yer verildi. İşte başvuru adresleri:
Almanya Büyükelçiliği
Adres: Atatürk Bulvarı, No: 114, 06690 Kavaklıdere/Ankara
Tel: +90 312 455 51 00
Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin(İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.
İstanbul Almanya Başkonsolosluğu
Adres: Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu İnönü Caddesi No: 10, Gümüşsuyu/İstanbul
Telefon: +90 212 334 61 00
İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya ve Yalova.
İzmir Almanya Başkonsolosluğu
Adres: Korutürk Mah. Havuzbaşı Sok. No: 1, 35330 Balçova/İzmir
Telefon: +90 232 488 88 88
İzmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Antalya, Burdur ve Isparta.