Son dakika: İşte en popüler 15 meslek.
Dünyanın en büyük kariyer sayfalarından olan Linkedin adlı plartformdan alınan verilere göre en popüler 15 meslek açıklandı. Açıklamaya baktığımızda en fazla talebin olduğu, işverenlerin en çok aradığı mesleklere yer verildi.
Listeye baktığımızda teknoloji ile yakından ilgilenenler, yazılımcılar öne çıkıyor. İşte yayınlanan liste:
İlk meslek: Game Designer (Oyun tasarımcısı)
Oyunların tasarlanması, bilgisayar, oyun konsolları ve telefonlarda görünme şekli, olay örgüsü, karakterler ve görsel tasarımlardan sorumludurlar.
İkinci meslek: Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı)
Kripto paraların her geçen gün daha da popüler hale gelmesi ile birlikte Blockchain Developer, diğer adı ile Blokzincir geliştiricileri ,yazılımcıları popüler olmaya başladı. Blokzincir geliştiricileri; kripto para birimleri, akıllı sözleşmeler ve daha birçok araç geliştirmek amacıyla çeşitli programlama dillerini kullanarak blokzincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluştururlar.
Üçüncü meslek ise Growth Specialist (Büyüme uzmanı) oldu.
Şirketlere danışmanlık veren bu personeller, şirketlerin büyümesine, gelirinin arttırılmasına yardımcı olurlar. Pazarlama ve ürün geliştirme ekipleri ile işbirliği yaparak şirketin büyümesi sağlanır.
Dördüncü meslek Customer Success Specialist (Müşteri Başarı Uzmanı) oldu.
Bir müşteri tarafından satın alınan üründen eksiksiz faydalandığındna ve mümkün olan en iyi deneyimi yaşadından emin olmak için destek ve yardım yaparlar.
Beşinci meslek ise Game Artist (Oyun sanatçısı)
Oyun sanatçıları, ise oluşturdukları modelleme ve illustrasyon ile dijital oyunlarda mekan ve karakter gibi sanatsal unsurlar oluşturur ve oyun tasarımcıları ile geliştiricilerine yardımcı olur.
Altıncı meslek Artificial Intelligence Engineer (Yapay Zeka Mühendisi)
Yapay zekâ mühendisleri; makine öğrenme algoritmaları tasarlayarak, makineleri tıpkı bir insan beyni gibi mantıklı ve verimli çalışacak şekilde programlanmasından sorumludur. Bu meslek de son dönemlerin parlayan mesleklerden.
Yedinci meslek Game Developer (Oyun geliştirici)
Oyun Geliştiriciler, dijital ortamda oynanan bir oyunu teknik gereksinimler ve oyunun hangi platformda olduğuna bağlı olarak farklı türde kodlama dilleri ile sıfırdan oluşturan yazılım uzmanlarıdır.
Sekizinci meslek Patient Coordinator (Hasta ilişkileri sorumlusu)
Hasta koordinatörleri, hastanın sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını yönetmeye yardımcı olur ve hasta ile sağlık kuruluşu arasındaki problemleri çözer.
Dokuzuncu meslek Concept Artist (Konsept sanatçısı)
Konsept sanatçıları, bir oyun veya animasyonun temel tarzını belirleyen ve projede yer alacak tasarım fikirlerinin nasıl görüneceğini genellikle 2 boyutlu olacak şekilde oluşturan görsel sanatçılardır.
Onuncu meslek ise Software Quality Assurance Engineer (Yazılım kalite güvence mühendisi)
Yazılım kalite güvence mühendisleri, yazılım ürünlerinin istenen kaliteyi ve geliştirici şirket tarafından belirlenen standartları karşılamasını sağlamak için yazılım geliştirme sürecinin her adımını izler.
11. Meslek: Robotics Engineer (Robotik mühendisi)
12. Meslek: Data Engineer (Data mühendisi)
13. Meslek: 3D Artist (3D Modelleme Uzmanı)
14. Meslek: Product Owner (Ürün Sahibi)